AKADEMIA

 

 

KOSZE SPOŻYWCZE – CZY TO WCIĄŻ MODNY POMYSŁ NA PREZENT?

Jako przedstawiciel pokolenia „foodie” przyznam, że lubię prezenty związane z gastronomią i jedzeniem. Jednocześnie wiem, że nie każdy podziela moje zamiłowanie do rozkoszowania się smakami i nietypowymi potrawami. Sam wręczam jedzenie bardzo wąskiemu gronu bliskich znajomych i może kilku klientom, których znam od lat i którzy dzielą ze mną gastronomiczną pasję.

Czytaj więcej

 

 

CZYM SIĘ KIEROWAĆ WYBIERAJĄC ŚWIĄTECZNE PREZENTY  DLA KLIENTÓW I PRACOWNIKÓW?

Zręczną analogią będzie ta kulinarna, w której dobrze przemyślany prezent składa się z kilku składników. Rozsądne ich połączenie, we właściwych proporcjach i czasie da potrawę, którą będzie można zaserwować współpracownikom, kluczowym klientom, których już dobrze znamy i tym, których nie znamy i pewnie (osobiście) nigdy nie poznamy, bo jest ich dużo. Ale oni znają naszą markę…

Czytaj więcej

 

 

RYZYKOWNE PREZENTY BIZNESOWE – ALKOHOL

Cenię sobie wino. Myślę, że w ramach konsumpcji wychodzę ponad średnią krajową. Co więcej, bardzo lubię je otrzymywać w prezencie (prywatnie i biznesowo), ale gdy sam zabieram się za wybór prezentów z alkoholem bardzo uważam. Dlaczego?

Czytaj więcej

 

 

NIETRAFIONY PREZENT W BIZNESIE. JAK ŁATWO JEST POPEŁNIĆ FAUX PAS?

Bardzo łatwo. Czasem odnoszę wrażenie, że prezenty wręczamy w pracy od niechcenia, bo jest sezon prezentowy i coś trzeba przynieść, bo wszyscy dają. Albo traktujemy je zbyt frywolnie – dosłownie i w przenośni, całkowicie nie zastanawiając się nad konsekwencjami. A przecież dobrze dobrany prezent ma wielką moc!

Czytaj więcej